Poprvé jsem fotografoval sportovní akci v roce 2010 na MS klubů ultimate frisbee. Focení to bylo akční, zajímavé a pestrobarevné. Více podrobností se o něm dočtete přímo v galerii.

Další focení z oficiální akce přišlo až s reportáží z tenisového turnaje žen WTA Sparta Prague Open 2013 pro internetový zpravodajský server. V dalších letech jsem se na pražský WTA turnaj vracel a jsem rád,  že jsem měl možnost fotit takové hvězdy, jako například: bývalou světovou jedničku a vítězku tenis masters 2017 Caroline Wozniackou (DNK) s otcem a trenérem Piotrem, olympijskou vítězku z Ria Monicu Puig (PRI), bývalou světovou jedničku ve čtyřhře a šestku v singlu Lucii Šafářovou a mnohé další sympatické úspěšné tenistky. Galerii průběžně doplňuji o další skvělé sportovce a vycházející hvězdy.

Tenis fotím rád nejen kvůli tomu, že rozumím hře, vím, kterých pohybů si všímat, kdy stisknout spoušť, ale i proto, že jsem v mládí trávil na kurtech hodně času, zažil legendárního rozhodčího Bubeníka a bratr hrával za žáky mimo jiné i s Petrem Pálou, Martinem Damem, Davidem Ryklem a dalšími výbornými hráči. Petra Pálu sr. si vybavuji jako velmi vyrovnaného otce a rádce s džentlmenským vystupováním, což na turnajích nebylo u rodičů zrovna běžné.
Podle  všeho jablko  nepadlo daleko od stromu, protože hráčské i trenérské úspěchy  Petra Pály jr. uznává celý sportovní svět. Mužský i ženský tenis stále sleduji a mám přehled o aktuální situaci.

Fotografování jiných sportů beru jako výzvu a určitě se do nějakého nového pustím.


Tenisové turnaje 2020

Z letošních, u nás hraných turnajů, problematické koronavirové tenisové sezóny, jsem vybral jeden jeden ženský (Sparta Praha) a jeden mužský (I. ČLTK Štvanice). Ze Stromovky si odvezla vítěznou trofej Simona Halep z Rumunska, když ve finále přehrála 6:2, 7:5 Belgičanku Elise Mertens. Ve dvouhře došla z našich hráček nejdále Karolína Plíšková, která v semifinále prohrála právě s Mertens.


Predátor Race Monínec 2018

K Monínci jezdím rád a kolem Predátor Race jsem procházel náhodou, tak jsem udělal pár snímků. Líbilo se mi to, proto si  něco podobného v budoucnu asi zopakuji.


J & T Prague Open 2016

V květnu se pražské Stromovce konal zajímavý WTA turnaj s kvalitní účastí. Z české špičky na antukové kurty nastoupily například moje oblíbená Lucie Šafářová, dále pak Barbora Strýcová, Karolína Plíšková a mladé naděje našeho tenisu Barbora Krejčíková , Siniaková a Vondroušová. Ze zahraničí do Prahy přicestovaly třeba Samantha Stosur, Monica Puig z Portorika, Rusky Světlana Kuzněcová, Margarita Gasparyan, Darja Kasatkina a Rumunka Sorana Cirstea…více v  nasledujici reportáži


World Ultimate Club Championchip 2010

 Poprvé jsem fotografoval sportovní akci v roce 2010 na MS klubů ultimate frisbee. Focení to bylo akční, zajímavé a pestrobarevné. Skvělé catche (chyty), dives (rybičky), up! (výhozy), dresy týmů z celého světa, fanoušci a fanynky a to vše na monumentálním strahovském stadionu zalitém sluncem. Fotil jsem hlavně pro sebe, nicméně jsem se rozhodl, že fotky i s velkým zpožděním zveřejním nejen jako vzpomínku ultimate komunitě, ke které jsem několik let patřil (a byly to skvělé roky – díky Papá a spol.!), ale pro ostatní, co se ke špičkovému ultimate tak blízko nedostali.

Close Menu